Fotoserie

Hondenpoep(2010)

Purmerend – Rob Willems veegt 1000 kilo poep per dag van de uitlaatstroken van Purmerend met de Egholm 2100-II.
Den Haag – Roel Bouwmeester rijdt op de poepzuig-quad van buurtbedrijf Zeeheldenkwartier. Het zuigsysteem loopt weleens vast bij nat weer en het bijbehorende luchtje blijft wel hangen. ‘Daarom kettingrook ik sjekkies, dan ruik je het niet meer.’
Veendam – Ineke van der Meer van beheerdersteam Zeestratenwijk in Veendam heeft vanochtend van een een halve ontbijtkoek 2 symbolische hondendrollen geboetseerd. Die gaan fungeren als hoogtepunt van de feestelijke openingshandeling die de nieuwe hondenuitlaatroute gaan inluiden.

VERZAMELDE STRIJDKRETEN:

 1. Geen poep op de stoep, maar Kakjes in Zakjes (Terneuzen)
 2. Hondenpoep? Daar trappen wij niet meer in! (Geldrop-Mierlo)
 3. Doe ons een lol…ruim op die drol (Beesel)
 4. Hondenpoep…..ruim het op, dat scheelt een hoop! (Geertruidenberg)
 5. Uitlaten en opruimen doen we samen (Dronten)
 6. Een schone straat ligt voor het oprapen (Sliedrecht)
 7. Hondenpoep, opgeruimd staat netjes! (Reusel-De Mierden)
 8. Heuvel is het echt ‘strontzat’ (Heuvel)
 9. Uw hondenpoep? Weg met die troep! (Heerenveen)
 10. Een beetje baas ruimt op (Utrecht)
 11. Hondenpoep is geen kattepis (Akersloot)
Amsterdam – Het Stenen Hoofd
Amsterdam – Ronald Kaspers werkte jarenlang voor een particulier taxibedrijf en reed in Lexussen, Mercedessen en BMW’s. Totdat het bedrijf failliet ging en hij werd ontslagen. Nu rijdt hij sinds 10 maanden op de Avant 216, ook wel in de handel onder de naam ‘Doggy-master’.

De HPZ3 hondenpoepzuiger is een uitvinding van de gebroeders Kraaijeveld uit Barendrecht. Met 4 turbo-blowers goed voor 4 luchtstromen van 35 m/s (125 km/h), een minimaal geluidniveau van 78 db in de cabine, een opvangcontainer die kiepbaar is over 130 graden en een volledig proportioneel (doseerbaar) beweegbare giek is de HPZ3 de Rolls Royce onder de hondenpoepzuigers.

Hilversum – Gert Willemse zuigt met de LM Trac 285 met werktuigdrager hondenpoep in een kliko. Per dag 3 volle bakken.
Ede – Voor Wil en Jacques Rijk is het een heugelijke dag. Na 6 jaar lobbywerk voor hondenpoepbakken is hij eindelijk geplaatst: De DepoMat 2000, de meest geavanceerde hondenpoepbak in Nederland. Uitgerust met zakjesdispenders aan beide kanten, speciale vuurwerkafsluiter en uitneembare binnenbak. Wil Rijk: ‘Het was 6 jaar drammen, drammen en nog eens drammen, maar de gemeente is eindelijk overstag.’
Noordwijk – De bestelling van 72.000 hondenpoepzakjes. Eens per jaar kunnen Noordwijkse hondenbezitters vijf rollen hondenpoepzakjes ophalen bij de informatiebalie in het gemeentehuis. Diegene die aan vijf rollen niet voldoende hebben, kunnen op donderdagen tussen 18:00 en 20:00 uur bij mevrouw Bouwmeester van Verenigd Hondenbelang Noordwijk (VHN) een extra rol ophalen. Het adres is Beeklaan 138.
Breda – Mat Hendrickx is al 15 jaar hondenwachter. Daarbij is hij coördinator Hondenuitlaatplaatsen (HUP’s) voor de 10.000 honden in Breda.
Assen
Hilversum – Jan van der Linden protesteert met zijn ‘gouden drol’ tegen de 137 euro boete die zijn vrouw Willie heeft gekregen toen ze haar hondenpoepzakje was vergeten. Hij heeft een drol uit de fopwinkel goud gespoten en met een ijzerdraad op een broodplank gemonteerd. De Hilversummer wilde het vervolgens bij de gemeente aanbieden, maar die weigerden de drol in ontvangst te nemen.