Boek
Fotoserie

Calvin Klein – the Dyslexic Collection(2015)

Een onderzoek naar dyslexie in de plagiaatindustrie.

Galvin Klain

Iran – Teheran – Grote Bazaar – Reza
50.000 Riaal (€ 1.44)

Loop vanaf de motorstandplaats rechtdoor het plein op en duik de drukte in richting de ingang van de Bazaar. Na de paarden met koetsjes en de geldwisselaars zitten verkopers met louter één product op kleedjes. Reza verkoopt Galvin Klain onderbroeken in rood en zwart.

Calven Klain

Syrië – Damascus – Al-Hamidiyah Soek – Reza
400 pond (€ 1.97)

Langs de zuidelijke ingang van de Al-Hamidiyah Soek zit aan de rechterkant meteen een gang met lingeriewinkels. Bij de eerste aan de linkerkant verkoopt Reza Calven Klain.

Kalvi Klan

Thailand – Bangkok – Patpong Nachtmarkt – Thawatchai
50 baht THB (€1.21)

Vanuit de zuidingang van metrohalte Sala Daeng loop je via exit 1 direct de Pat Pong nachtmarkt op. Loop langs de go-go bars en ga links de markt op met aan beide zijden tassen, souvenirs en horloges. Na vijftig meter zie je een groot paars-roze neonlicht met ‘Super Pussy’. Neem daarna de eerste rechts en bij de tweede kraam verkoopt Thawatchai Kalvi Klan en Calven Kiein.

Oekraïne – Lviv – Krakovski markt – Sergej
6 Hrivna (€0.24)

Loop door de noordelijke ingang van de Krakovski markt en doorkruis het gedeelte met dierenbenodigdheden. Ga bij de bruidsjurken naar rechts en neem vervolgens het derde pad links. In de kraam op de hoek met onderbroeken en sokken verkoopt Sergej Calvin Klain.

Calvin Klain
Calven kliem

Oekraïne – Kiev – Petrovka Markt – Sasha
10 Hryvna (€0.40)

Loop vanaf het metrostation in noordelijke richting de Verbova straat in. Sla voor de DVD-sectie linksaf en loop 400 meter rechtdoor. Ga bij de metershoge letters ‘Pынок Петровка’ (Petrovka markt) rechtsaf bij de kledingwinkel FASHION VIP. Drie kraampjes verder verkoopt Sasha Calven Kliem.

Colvin Kloin

Georgië – Zugdidi – Centrale markt – Georgi
5 lari (€ 2.22)

Loop achter het het Didube busstation richting de taxistandplaats. Aan het eind bij de mini-bussen naar Kutaisi en Batumi beginnen twee marktrijen met dameskleding. Na ongeveer 50 meter staat Georgi met een kraam vol ondergoed en sokken. Naast Colvin Kloin onderbroeken – met embleem van voetbalclub Mozdok – verkoopt hij ook slips van Iphone en parfum van Facebook.

Uit de film ‘Back to the Future’ (1985)

Marty McFly ontmoet zijn moeder in het verleden, ze heeft meteen een oogje op ‘Calvin Klein’.