FOTOCOMEDY OP MAAT

Jan Dirk kijkt in zijn oeuvre wat het beste bij een uw event/voordstelling of diner past. Een reflectieve kijk op de wereld waarin wij leven, een geintje met een seintje blijft de rode draad, maar afslagen op maat kunnen worden ingepast en zo nodig worden ontwikkeld.

VOORSTELLING ‘MOOI ZO!’

FOTOCOMEDY (duur: 40 min)

Klapwiekend, duizelig en bedwelmd van schoonheid létterlijk omvallen: dat is het beroemde Stendhal-Syndroom. Het overkomt mensen in Florence en Rome, maar ons eigen land is toch ook prachtig? In de foto-comedyshow ‘Mooi zo’ brengen Jan Dirk van der Burg en componist/muzikant Flavia Faas dit syndroom naar Nederland in een voorstelling vol pracht van eigen bodem. Het mooiste van het mooiste op het gebied van ruimtelijke ordening in het publieke- en private domein. U heeft het al gezien, maar nog niet zo mooi bekeken. Deze voorstelling blinkt uit in hallucinante herkenning en wordt ook weleens op maat gemaakt voor wie zijn blik op Nederland een eigen draai wil geven op congres of conferentie. Vraag gerust naar de mogelijkheden in de mail.

LEZING (WÉL LEUK)

Flexibele duur: 30 tot 90 min

Jan Dirk neemt je uptempo mee in zijn wereld met een powerpointpresentatie die het concept ‘praatje & plaatje’ naar een dimensie knalt. Een vrolijk blik op alledaags Nederland, vol olifantenpaadjes, kantoorleven en voortuintjescultuur, maar ook zijn reflecties op social media en de reclamewereld passeren de revue. Niet zozeer een lezing over fotografie maar over een manier van zien. Een inspirerend verhaal voor iedereen die anders wil kijken naar het leven dat voor zijn voeten ligt. Een geintje met een seintje dat nog lang zal blijven hangen.

OLIFANTENPAADJES-SHOW

Jan Dirk van der Burg is te boeken voor een lezing of workshop over olifantenpaadjes. Niet alleen het hoe en waarom van de fotoserie komt aan bod, maar ook de stedenbouwkundige raadsels, de drang van het menselijk instinct en het metaforische gebruik. In de lezing wordt een brug geslagen naar het organisatorische olifantenpaadje. Daar wordt de kortste weg van A naar B ook wel omschreven als ‘professionele ruimte’ voor de werknemer. Ook de door Van der Burg gemaakte mini-documentaire wordt in fragmenten vertoond en geanalyseerd. De energieke lezing duurt ongeveer 45 minuten, is interactief én herkenbaar.

Voor boekingen van de Olifantenpaadjes-show neem contact op met: