BOOKINGS


ZIE JE NIET VAAK
 - De Fotoshow des Vaderlands

FOTOCOMEDY

Een ontregelend muzikaal fotospektakel waarin de zegeningen van onze online beeldcultuur worden gevierd. Een fotocomedy-show over de kunst van kantoorfotografie, catastrofaal hoerenbezoek en opvallende haartrends onder wethouders. Fotograaf Jan Dirk van der Burg herschikt zijn portfolio én de wereld in zijn laptop en komt met verbijsterende resultaten. Het begrip diashow naar een nieuwe dimensie. Als je bent uitgelachen, is je blik op de mensheid nooit meer hetzelfde. Paradehitje van 2018! Nu in korte (40 min) én lange versie (70 min) beschikbaar.Olifantenpaadjes-show

Jan Dirk van der Burg is te boeken voor een lezing of workshop over olifantenpaadjes. Niet alleen het hoe en waarom van de fotoserie komt aan bod, maar ook de stedenbouwkundige raadsels, de drang van het menselijk instinct en het metaforische gebruik. In de lezing wordt een brug geslagen naar het organisatorische olifantenpaadje. Daar wordt de kortste weg van A naar B ook wel omschreven als ‘professionele ruimte’ voor de werknemer. Ook de door Van der Burg gemaakte mini-documentaire wordt in fragmenten vertoond en geanalyseerd. De energieke lezing duurt ongeveer 45 minuten, is interactief én herkenbaar.

Voor boekingen van de Olifantenpaadjes-show neem contact op met:Tweetbundel-show

In de Twittershow worden de meest succesvolle Tweetbundels voorgedragen en geïllustreerd met de bijbehorende foto’s. Voorafgaand een crash course ‘Twitter voor Dummies’. Het bijhouden van een Twitteraccount is een tijdrovende bezigheid, maar dankzij twitterbiograaf Jan Dirk van der Burg worden de beste twitteraccount handzaam geboekstaaft en kan u zich direct laven aan het allerbeste van Twitter, zonder de digitale overlast te hoeven ervaren.

Uitermate geschikt om de onbedoelde neveneffecten van social media te illustreren. Op verzoek kan ook een Twitterkandidaat uit de eigen gelederen worden geanalyseerd en geboekstaafd.

Voor meer informatie stuur een mail:BIOGRAFIE


Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert, filmt, maakt fotocomedy en is de huidige Fotograaf des Vaderlands.

Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B. Daarnaast bundelde hij ongevraagd de 10 opmerkelijkste twitteraccounts van Nederland in de Tweebundelbox (2016). Sinds hij in 2004 afstudeerde met een serie over Kantoorcultuur opereerde hij in een fotografische nichemarkt van inspraakavonden, vergaderingen en cursussen. De wereld onder het systeemplafond.

Ook maakte hij een verhaal over de laatste dagen van Venus Sex Cinema de oudste sexbioscoop van Amsterdam (Foam 2009), inventariseerde hij de Nederlandse ode aan Nelson Mandela met Stefanie Grätz (After Mandela, 2013) en publiceerde hij het beste werk van de Iraanse censuurdienst in de publicatie Censorship Daily (2012). Hij is lid van het self publishing collectief DIABP. Daarnaast heeft hij en wekelijkse beeldcolumn #heerlijkgenieten in Volkskrant Magazine, maakt hij met Marcel van Roosmalen de serie Nederland onder het Systeemplafond voor De Correspondent en heeft hij een theatervoorstelling over zijn werk én de online beeldcultuur - ZIE JE NIET VAAK uw favoriete fotoshow - die hij deze zomer op de parade speelde samen met Flavia Faas.

Jan Dirk is al jaren Pandist, de geuzennaam voor de bewuste Fiat Panda rijder. Hij woont en werkt in Amsterdam.